Français Nederlands
Logo
Facebook

Rouwruimte

Mijnheer Guido Van Obergen

Photo 672225
Woonachtig te Huizingen (1654, België)
Geboren te Brussel (Ukkel) (1180, België) op maandag 6 februari 1939
Overleden te Brussel (Jette) (1090, België) op maandag 14 juni 2021 op 82 jarige leeftijd
Echtgenoot van Josée Vanden Borre

Herdenkingsruimte « rouwbetuiging » 

Deze rouwbeklagruimte werd aangemaakt de woensdag 16 juni 2021.

In memoriam

Deze « rouwbetuigingsruimte » is gewijd aan de herinnering van Mijnheer Guido Van Obergen. Iedereen kan er vertoeven, een visitekaartje of een rouwbetuiging neerleggen. Gebruik de links hierboven om de betuigingen van medeleven te raadplegen of om er zelf één te maken. 
Aarzel niet om deze site kenbaar te maken aan uw kennissen. Diegene die ver weg wonen of niet de mogelijkheid hebben zelf de ceremonie bij te wonen, hebben hier een eenvoudige mogelijkheid om hun sympathie te betuigen aan de getroffen familie 
Bedankt op voorhand 

56 berichten (49 privé)
 
Rouwbetuigingen 

Gelovig medeleven van een oud-collega op school

Poelman Bert- 7/07/2021

Rouwbetuigingen 

Te laat helaas, vernam ik het overlijden van Guido... Hij had de naam een 'volkse leraar' te zijn maar ik kan u garanderen dat deze warme man een onwaarschijnlijk pedagogisch inzicht had waar veel universitaire pedagogen iets van konden leren. Bij Guido telde het kind, de mens en hij wist iemand op het juiste moment de hand te reiken als die het nodig had en ik schrijf hier uit ondervinding. Een groot mens is van ons heen gegaan en de wereld is met Guido alweer een stukje liefde verloren. liefde voor anderen, liefde voor zijn familie, liefde voor zijn RCA... Ik bied hierbij dan ook mijn oprechte deelneming aan, voor de familie, dierbaren en vrienden. Rust in vrede Guido. Hier leef je verder in onze gedachten...

Jan Lambrecht- 6/07/2021

Rouwbetuigingen 

Het werd kil in mij toen ik vernam dat Guido al enkele tijd geleden overleden is. Hij was mijn mentor op HIGRO. Hij heeft mij overtuigd om op die school te blijven lesgeven als leraar Frans. Samen hebben we sedert 1968 meer dan vijftien jaar elke morgen de reis Brussel-Zuid naar Gent gemaakt, tot ik verhuisde. En maar vertellen over "de Sporting"! Hij was een hevige supporter. Hij was een volkse leraar die met iedereen overeen kwam. Zijn leerlingen droegen hem op handen. Met wat vertraging bied ik aan de hele famlie Van Obergen mijn oprechte deelneming aan. Moge hij in vrede rusten. Karel De Groef, oud-leraar HIGRO en oud-directeur van VISO waar Guido ook zijn hele carrière heeft gewerkt.

Karel De Groef- 1/07/2021

Rouwbetuigingen 

Beste familie, mijn oprechte deelneming met het overlijden van Guido. Ik was bibliothecaris in Higro en heb Guido goed gekend. Elke dag samen met hem de schoolbus genomen, samen computerlessen gevolgd bij Willy Van Gestel en veel samen gelachen. Ik heb van hem geleerd om alles met een korreltje zout te nemen en altijd positief te blijven. Hij zit voor altijd in mijn hart. Veel sterkte!

Hilde Vercruysse- 1/07/2021

Rouwbetuigingen 

Oprechte deelneming en diep medeleven bij het overleden van deze mooie mens, echtgenoot, vader, grootvader en prachtige leraar aan de Kunstdrukschool in Gent. In 1971 werd Guido daar werkmeester en onder zijn impuls verhuisde ik vanuit de Kempen naar Gent om hem op te volgen als leraar Monotype. Geen enkel ander mens heeft ooit grotere positieve invloed gehad op mijn leven dan Guido.
Ik zal hem vooral herinneren als een van de prachtigste pedagogen die onze school rijk was. Hij zag en benadrukte in de eerste plaats de positieve kanten van zijn leerlingen en negeerde hun tekortkomingen. Bevatte een werkstuk van een leerling bijvoorbeeld wat al teveel fouten dan deed hij alsof hij het verloren was en stelde voor het werk te hernemen in de hoop dat het resultaat daarna wat beter zou uitpakken.
We zullen hem blijvend gedenken!

Willy Van Gestel- 1/07/2021


De andere berichten ...