Français Nederlands
Logo
Facebook

Rouwruimte

Mijnheer Arnout Balis

Photo 683579
Woonachtig te Schaarbeek (1030, België)
Geboren te Schaarbeek (1030, België) op dinsdag 29 juli 1952
Overleden te Jette (1090, België) op maandag 6 september 2021 op 69 jarige leeftijd

Herdenkingsruimte « rouwbetuiging » 

Deze rouwbeklagruimte werd aangemaakt de vrijdag 10 september 2021.

In memoriam

Deze « rouwbetuigingsruimte » is gewijd aan de herinnering van Mijnheer Arnout Balis. Iedereen kan er vertoeven, een visitekaartje of een rouwbetuiging neerleggen. Gebruik de links hierboven om de betuigingen van medeleven te raadplegen of om er zelf één te maken. 
Aarzel niet om deze site kenbaar te maken aan uw kennissen. Diegene die ver weg wonen of niet de mogelijkheid hebben zelf de ceremonie bij te wonen, hebben hier een eenvoudige mogelijkheid om hun sympathie te betuigen aan de getroffen familie 
Bedankt op voorhand 

31 berichten (25 privé)
 
Rouwbetuigingen 

Beste families Balis en D’Haese, ik was geschokt te horen van Arnouts overlijden, mijn innige deelneming. Als student leerde ik hem kennen als een breed geïnteresseerd, erudiet kunsthistoricus, en een open en aanmoedigende docent, en ik was trots toen hij nog niet zo lang geleden bereid was plaats te nemen in mijn promotiecommissie. Ik wens u veel sterkte bij dit grote verlies.

Dorien Tamis- 23/09/2021

Rouwbetuigingen 

Sincerest condolences.

Adam Sammut- 12/09/2021

Rouwbetuigingen 

Lieve familie, Op zijn laatste werkdag aan de VUB was ik zo blij dat Arnout persoonlijk afscheid van mij kwam nemen. En zo zal ik hem altijd herinneren: warm, attent en met een vleugje humor. Mijn innige deelneming. Christa Huijgens

Christa Huijgens- 12/09/2021

Rouwbetuigingen 

Ik ben erg geschrokken toen ik het overlijden van Arnout vernam. Zijn dood kwam veel te vroeg; al zeker voor zijn familie en vrienden. Kunsthistorici tot ver over de grenzen zullen zijn vriendelijkheid en eruditie vreselijk missen. Een deur in de schatkamer van universele kennis is dichtgeslagen. Hier past alleen "Plus ultra, non plus ultra"
Ik wens jullie veel warmte en steun toe in de geborgenheid van de dichte familie

Hilde Cuvelier- 11/09/2021

Rouwbetuigingen 

Arnout en ik zijn nog als jonge kunsthistorici aan elkaar voorgesteld door wijlen prof. Van de Velde. Het contact is pas geintensiveerd tijdens de voorbereiding van het internationale colloquium van Corpus Vitrearum in Antwerpen in 2018, dat gewijd was aan de glasschilderkunst van de zeventiende eeuw. De fijne persoonlijkheid en vriendelijkheid van Arnout uitten zich in genereuze steun, waarvoor ik hem zeer dankbaar ben.
Lieve Arnout, rust zacht in gezelschap van Rubens en de zijnen, wiens werk jij met zo veel toewijding hebt bestudeerd.
dr. Zsuzsanna van Ruyven
voorzitter van het Nederlandse Comite van Corpus Vitrearum

Zsuzsanna van Ruyven- 11/09/2021


De andere berichten ...